EXPEDIČNÍ KAMERA 2013

EXPEDIČNÍ KAMERA 2013 - další ročník festivalu - ( Praha, 24. února 2013)

 

24. února 2013 jsme se s MountainSki vypravili do pražského kina Aero (Biskupcova 1733/31, 130 00 Praha 3), kde se konal již další ročník velmi oblíbeného festivalu EXPEDIČNÍ KAMERA 2013 (www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera), pod záštitou Hedvábné stezky (www.hedvabná stezka.cz). Spolupořadatelem National Geographic Česko. Tento festival promítal celovečerní filmy o dobrodružství, divoké přírodě o extrémních zážitcích i sportech. Každým rokem stoupá na své oblíbenosti a koná se ve větším počtu českých a moravských měst. Cílem samotného festivalu je přinést návštěvníkům novinky ze světa outdoorových filmů do místa, ve kterém žijí.

Expediční kamerou nás od samého začátku provázel pan Aleš Žďárský.

 

Uvítání návštěvníků moderátorem Alešem Ždárským. 

Celodenní program byl rozdělen do dvou promítacích bloků a jedné přednášky. První blok nabízel ke shlédnutí následující filmy: 

1.      Cesta domů

2.      V kůži vlka po stopách Džinchischána        

3.      Foli

4.      Sandstone

Mezipřestávka na malé expediční občerstvení a české pivko

Po dvou a půl hodinovém promítání filmů následovala přednáška s projekcí našeho předního českého extrémního kajakáře Jakuba Šedivého, který nám povyprávěl o sjezdu náročné nepálské řeky Langu Khola (Expedice 2012).

 

Přednáška Jakuba Šedivého – Sjezd Nepálské řeky Langu Khola (Expedice 2012)

Druhá část promítacího bloku byla věnována:

1.      Siberut

2.      Zabijácká krása

3.      Haló effect

Asi největší ohlas a úspěch získal snímek „Hallo effect“, který nás přenesl do Norské krajiny nabízející úchvatné vodopády, jejich skluzavky a skupinku nadšených kajakářů, kteří se rozhodli si je akčně a dobrodružně sjet.

Dále nás zaujal velmi podařený snímek, nazvaný„Zabijácká krása“. Tento film Vám nabízí uhranující  paraglindigový příběh českého a slovenského dobrodruha volně letících okolo druhé nejvyšší hory světa K2.

Snímek „Zabijácká krása“ – úchvatné pohledy z ptačí perspektivy I.

 

Snímek „Zabijácká krása“ – úchvatné pohledy z ptačí perspektivy II.

O přestávkách měli hosté možnost občerstvit se exotickými dobrotami z blízkého i dalekého východu, napít se dobrého českého piva u barového pultu a zároveň zakoupit ručně vyrobené suvenýry z Namibie či Tibetské vlaječky, trička a odznáčky od Tibeťana Tashio.

 

Možnost nakoupení výrobků z Namibie a Tibetských vlaječek

Nakonec celé akce proběhlo rychlé slosování vstupních lístků o hodnotné ceny věnované od sponzorů festivalu.

 

Slosování lístků o hodnotné ceny věnované sponzory.

MountainSki by tímto chtěl poděkovat panu Danielu Hálovi a slečně Katce Hlávové za velmi hodnotný večer strávený v přítomnosti Expediční kamery 2013.

 

Autor: Žaneta Rejfková